Αποτρίχωση με Laser, τι είναι

Η αποτρίχωση με λέιζερ (laser) είναι πλέον η πιο καθιερωμένη ιατρική μέθοδος που σας απαλλάσσει από την ταλαιπωρία του καθημερινού ή εβδομαδιαίου ξυρίσματος, της χρήσης κεριού ή της αφαίρεσης των τριχών με το τσιμπιδάκι. Σήμερα, αποτελεί την πιο σύγχρονη και ασφαλή μέθοδο αντιμετώπισης της υπερτρίχωσης.

Πώς λειτουργεί το λέιζερ;

Tο λέιζερ εκπέμπει μια δέσμη φωτός που απορροφάται επιλεκτικά μόνον από τη μελανίνη της τρίχας και σε κλάσματα του δευτερολέπτου προκαλεί θερμική νέκρωση του βολβού της, χωρίς να βλάπτει το περιβάλλον δέρμα.

Η διαδικασία αυτή διαρκεί λιγότερο από ένα τέταρτο του δευτερολέπτου για κάθε τρίχα. Η νέα τρίχα, όταν αναπτυχθεί, θα είναι πιο λεπτή και πιο ανοιχτόχρωμη.

      Κατά τη διάρκεια της πρώτης θεραπείας επηρεάζονται όσες τρίχες βρίσκονται σε αναγεννή φάση, ενώ αυτές που βρίσκονται σε άλλη φάση ζωής επανεκφύονται κανονικά. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται επαναληπτικές θεραπείες μεταξύ των οποίων πρέπει να μεσολαβεί διάστημα μερικών εβδομάδων.

Συχνές ερωτήσεις

Πόσες θεραπείες θα χρειαστώ;

Ο ακριβής αριθμός θεραπειών που απαιτείται δεν μπορεί να καθορισθεί με ακρίβεια, διότι το βάθος του βολβού της τρίχας και η περίοδος της αναγεννούς φάσης διαφέρουν ανάλογα με το σημείο του σώματος που αποτριχώνεται. Μετά τις πρώτες θεραπείες τα αποτελέσματα αξιολογούνται και επαναπροσδιορίζονται οι στόχοι και η πορεία της θεραπείας.

Θα πονέσω;

Η αίσθηση του λέιζερ πάνω στο δέρμα μοιάζει με ελαφρύ τσίμπημα. Αυτή η αίσθηση διαρκεί μονάχα για κλάσματα δευτερολέπτου, ενώ μπορεί να νιώθετε θερμότητα ή φαγούρα για λίγη ώρα μετά από τη θεραπεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις εφαρμόζουμε τη θεραπεία χωρίς τοπική αναισθησία. Ωστόσο, σε περίπτωση ιδιαίτερης ενόχλησης ή ευαισθησίας μπορεί να προηγηθεί επάλειψη με αναισθητική κρέμα.

Πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία;

Η διάρκεια της συνεδρίας ποικίλλει και εξαρτάται από την έκταση της περιοχής που πρέπει να αποτριχωθεί. Συνήθως αρκούν 30-40 λεπτά για τα κάτω άκρα, ενώ για τις μικρές περιοχές, όπως το άνω χείλος, αρκούν λίγα λεπτά.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Αμέσως μετά τη θεραπεία το δέρμα σας μπορεί να είναι ελαφρά κοκκινισμένο. Σε μερικές περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρξει οίδημα (πρήξιμο). Τόσο το ερύθημα (κοκκινίλα) όσο και το οίδημα υποχωρούν μετά από λίγη ώρα και μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας ασχολίες αμέσως μετά.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Η λέιζερ- αποτρίχωση αντενδείκνυται όταν:

  • υπάρχουν καρδιολογικά ή άλλα νοσήματα
  • το δέρμα εμφανίζει βλάβες (όπως ουλές, ψωρίαση, εξανθήματα ή φλεγμονές)
  • ενδέχεται να εκτεθείτε στον ήλιο ή έχετε μαυρίσει πρόσφατα και
  • είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Τι πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία;

  • να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία
  • να χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία και
  • να αποφύγετε για τις πρώτες μέρες το ζεστό – καυτό μπάνιο, τη σάουνα, την έντονη άσκηση, καθώς επίσης και τις θεραπείες που ενδέχεται λόγω της τριβής να ερεθίσουν το δέρμα (π.χ. peeling, scrub).

Δείτε προϊόντα μας

Treat your self

You deserve it